2024 |
Microbial dynamics and quality characteristics of spontaneously fermented salamis produced by replacing pork fat with avocado pulp |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Hydrolate and EO Application to Reduce Decay of Carica papaya during Storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Da scarto alimentare a nuova risorsa una seconda vita per i piccoli frutti |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Dai semi di nespolo un film biosostenibile per aumentare la shelf-life del lampone |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Phenology and Fruit Growth Dynamics of Mango (Mangifera indica L.) in Greenhouse and Open Air in Mediterranean Climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Reduction of Pericarp Browning and Microbial Spoilage on Litchi Fruits in Modified Atmosphere Packaging |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Mango di IV gamma: come valorizzarne la shelf life utilizzando un rivestimento commestibile a base di olio essenziale estratto dalle foglie del Neem. |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
La coltivazione sotto rete o film plastico a copertura parziale non altera l’attività fotosintetica o i tratti qualitativi del mango “Kensington Pride” |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Tray-drying is a new way to valorise white-fleshed peach fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Effects of xanthan gum and calcium ascorbate treatments on color and nutritional quality of fresh cut pear fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Use of xanthan gum and calcium ascorbate to prolong cv. Butirra pear slices shelf life during storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Coltivazione del mango: la buona riuscita dipende dal microclima |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Effetti della disidratazione convettiva e successiva conservazione in atmosfera modificata su frutti di arancia rossa di Sicilia |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Edible Coating a base di idrolato e di olio essenziale di origano per ridurre il decadimento postraccolta in frutti di papaya |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Caffè, buone prospettive per la coltivazione in ambiente protetto |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
A novel microbiological approach to impact the aromatic composition of sour loquat beer |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Portugal and Common Blond Oranges: are they the same Variety? Characteristics and Enhancement of the Oldest European Sweet Orange Variety |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Can Dried Fruits Replace Unhealthy Snacking among Millennials? An Empirical Study on Dried Fruit Consumption in Italy |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Climate change multi-risk assessment for mango cultivation in Sicily, Italy by using bayesian
network |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
The climate of mango producing areas: a case study on three islands |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Chemical composition and anti-radical properties of coffee cherry cultivated in Mediterranean climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Green coffee, bioactive compounds’ analysis of experimental cultivation in Sicily: a new frontier in the Sicilian food sector |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Farina di avocado: un nuovo prodotto ottenibile dai frutti di scarto |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Effetti della disidratazione in corrente di aria calda e dell’atmosfera modificata sulla qualità di frutti di mango |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Use of Lachancea thermotolerans and Saccharomyces cerevisiae isolated from manna ash products to improve quality of loquat beer |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2022 |
Shading Net and Partial Covering Plastic Film Do Not Affect Phenology, Photosynthetic Activity or Fruit Quality Traits of Kensington Pride Mango |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Ricerca Unipa su diradamento e tasso di crescita dei frutti in piante di nespolo del Giappone |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Fruttiferi tropicali e subtropicali. Avocado |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
Fruttiferi tropicali e subtropicali. Litchi |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
Fruttiferi tropicali e subtropicali. Mango |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
Physiological Disorders |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
Fruttiferi tropicali e subtropicali. Nespolo del Giappone |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
Fruttiferi tropicali e subtropicali. Papaia |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
Understanding Blood versus Blond Orange Consumption: A Cross-Cultural Study in Four Countries |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Effect of Pulp Pigmentation Intensity on Consumer Acceptance of New Blood Mandarins: A Cross-Cultural Study in Spain and Italy |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Physiology: Flowering, Fruit Set and Development, and Ripening |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
Use of Hanseniaspora uvarum and a novel strain of Saccharomyces cerevisiae isolated from manna ash to produce loquat beer |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2022 |
Genotype influence on shelf life behaviour of minimal processed loquat (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl.) fruit: the role of sugar, acid organics and phenolic compounds |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
The Use of Opuntia ficus-indica Mucilage and Aloe arborescens as Edible Coatings to Improve the Physical, Chemical, and Microbiological Properties of ‘Hayward’ Kiwifruit Slices |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Calcium Ascorbate Coating Improves Postharvest Quality and Storability of Fresh-Cut Slices of Coscia and Abate Fétel Pears (Pyrus communis L.) |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Fresh-Cut Mangoes: How to Increase Shelf Life by Using Neem Oil Edible Coating |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Effect of mucilage edible coating on fresh-cut nectarine cultivar ‘Big Bang’ |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
The role of mucilage of Opuntia ficus-indica Mill. on sweet cherry fruit during storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Effects of combinational use of controlled atmosphere, cold storage and edible coating applications on shelf life and quality attributes of fresh-cut persimmon fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Influence of indigenous Hanseniaspora uvarum and Saccharomyces cerevisiae from sugar-rich substrates on the aromatic composition of loquat beer |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
La coltivazione della papaia (Carica papaya L.) in Sicilia: aspetti agronomici e qualità dei frutti |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Effects of Tray-Drying on the Physicochemical, Microbiological, Proximate, and Sensory Properties of White- and Red-Fleshed Loquat (Eriobotrya Japonica Lindl.) Fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Effect of alginate-based coating charged with hydroxyapatite and quercetin on colour, firmness, sugars and volatile compounds of fresh cut papaya during cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Nespole disidratate: un nuovo prodotto creato a partire da frutti di scarto |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Studio della qualità dei frutti e della risposta fotosintetica di tre cultivar di Mango (Mangifera indica L.) coltivate in serra in Sicilia |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Modified Atmosphere Packaging and low temperature storage extend marketability of cherimoya (Annona cherimola Mill.) |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Qualitative traits and shelf life of fig fruit (cv Melanzana) treated with Aloe vera gel coating |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Avocado “born in Sicily”, gli agricoltori scommettono su questa produzione |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Postharvest quality and sensory attributes of organically grown Ficus carica L |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effects of Argon-Based and Nitrogen-Based Modified Atmosphere Packaging Technology on the Quality of Pomegranate (Punica granatum L. cv. Wonderful) Arils |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Fruit growth stage transitions in two mango cultivars grown in a mediterranean environment |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effect of Different Modified Atmosphere Packaging on the Quality of Mulberry Fruit (Morus alba L. cv Kokuso 21) |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
The use of MAP for maintaining quality of ‘Bifara’ fig fruits |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Non-destructive determination of ‘Big Bang’ nectarine quality and harvest maturity |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
The effect of two growth bio regulators on the physiological, phenological and qualitative parameters of peach tree production |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Mango siciliano di IV gamma: come aumentarne la shelf life con l’uso di film edibili di origine naturale. |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effect of harvest date on mango (Mangifera indica l. cultivar osteen) fruit’s qualitative development, shelf life and consumer acceptance |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effetto di diversi trattamenti Modified Atmosphere Packaging (MAP) sulla qualità di frutti di gelso (Morus alba L. cv Kokuso 21) |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Hormonal and carbohydrate control of fruit set in avocado ‘Lamb Hass’. A question of the type of inflorescence? |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Analysis of aroma compounds of nine autochthonous and non-autochthonous loquat cultivars grown in Sicily |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
New clones and old varieties: Quality of sicilian hillside apple cultivation |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effetti della tecnologia Modified Atmosphere Packaging a base di argon sulla qualità
degli arilli di melograno (Punica granatum L. cv. Wonderful) |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Cresce l’interesse per le colture tropicali. Il caso della papaia in Sicilia |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Pera Coscia siciliana di IV gamma, effetti degli edible coating sulla qualità dei frutti |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Primi risultati sulla disidratazione del mango siciliano: un prodotto nuovo che fa bene alla salute |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di
kiwi di IV gamma |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Nuovi spazi di coltivazione e futuro interessante per l’Annona cherimola |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Valutazione dei cambiamenti qualitativi di frutti di pero trattati con edible coating in post-raccolta |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Pomegranate Cultivation in Mediterranean Climate: Plant Adaptation and Fruit Quality of ‘Mollar de Elche’ and ‘Wonderful’ Cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Water deficit affects the growth and leaf metabolite composition of young loquat plants |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
La coltivazione del mango nel Mediterraneo: dinamiche di crescita e variabili climatiche |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Use of Aloe vera gel-based edible coating with natural anti-browning and anti-oxidant additives to improve post-harvest quality of fresh-cut 'Fuji' apple |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Physicochemical, Nutraceutical and Sensory Traits of Six Papaya (Carica papaya L.) Cultivars Grown in Greenhouse Conditions in the Mediterranean Climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
First record of Icerya seychellarum and confirmed occurrence of Aulacaspis tubercularis (Hemiptera: Coccomorpha) in Italy |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Food quality, sensory attributes and nutraceutical value of fresh “Osteen” mango fruit grown under mediterranean subtropical climate compared to imported fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Evolution of Carotenoids, Sensory Profiles and Volatile Compounds in Microwave-Dried Fruits of Three Different Loquat Cultivars (Eriobotrya japonica Lindl.) |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Postharvest Application of Aloe vera Gel-Based Edible Coating to Improve the Quality and Storage Stability of Fresh-Cut Papaya |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Gelso: disidratazione ad essiccazione ad aria calda per la sua conservazione |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Fruit yield and quality of 'Valencia' orange trees under long-term partial rootzone drying |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Effect of three different aloe vera gel-based edible coatings on the quality of fresh-cut “Hayward” kiwifruits |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Tree-Ripe Mango Fruit: Physicochemical Characterization, Antioxidant Properties and Sensory Profile of Six Mediterranean-Grown Cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Evolution of carotenoid content, antioxidant activity and volatiles compounds in dried mango fruits (Mangifera Indica L.) |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Chemical–Physical, sensory analyses and consumers’ quality perception of local vs. imported loquat fruits: a sustainable development perspective |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Mango e avocado nuove acquisizioni sulla coltivazione in Sicilia |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
I frutti tropicali e sub-tropicali |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2020 |
Melograno, studio sulla qualità degli arilli con la conservazione in atmosfera modificata |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Pomological, sensorial, nutritional and nutraceutical profile of seven cultivars of Cherimoya (Annona cherimola Mill) |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Changes In Physico-Chemical Traits and Enzymes Oxidative System During Cold storage Of ‘Formosa’ Papaya Fresh Cut Fruits Grown In The Mediterranean Area (Sicily) |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Extending the Shelf Life of White Peach Fruit with 1-Methylcyclopropene and Aloe arborescens Edible Coating |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Food quality and nutraceutical value of nine cultivars of mango (Mangifera indica L.) fruits grown in Mediterranean subtropical environment |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Yield, pomological characteristics, bioactive compounds and antioxidant activity of Annona cherimola Mill. Grown in mediterranean climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Evaluation of Late-Maturing Peach and Nectarine Fruit Quality by Chemical, Physical, and Sensory Determinations |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
La coltivazione del melograno in Sicilia: qualità dei frutti e adattamento di due cultivar |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Do Grapholita funebrana Infestation Rely on Specific Plum Fruit Features? |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Innovazione varietale, genotipi tradizionali e qualità dei frutti nella melicoltura siciliana |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Gelso in Sicilia: qualità, caratterizzazione e comportamento dei frutti in post-raccolta |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Drying kinetics and physico-chemical quality of mango slices |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Effect of low SO2 postharvest treatment on quality parameters of ‘Italia’ table grape during prolonged cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Quality changes in fresh-cut mango cubes submitted to different gas partial pressure of active MAPs |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Effects of gellan-based coating application on litchi fruit quality traits |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Evaluation of quality attributes and consumer preference of fresh or imported mangoes in Italy |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Quality determinants of avocado fruit consumption in italy. Implications for small farms |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Heat requirements for loquat fruit development may be assessed with a Beta model approach |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
La coltivazione della Papaya in Sicilia: qualità dei frutti e prospettive |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Spazio alle nuove specie: actinidia, piccoli frutti, tropicali |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Esotico mediterraneo in Sicilia: mango, papaya, lici, anona e nespolo |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
La confezione in atmosfera controllata migliora la qualità post-raccolta del lici |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Frigoconservazione ed edible coating per la conservazione post-raccolta dei frutti della pesca Settembrina |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Sicilia, Isola Tropicale |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Fatty acids and sugar composition of avocado fruit during harvesting time and post-harvest ripening period: A review |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Shelf-life and quality of fresh-cut peach Cv 'Ruby Rich' at different maturity stage |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Validation of a mechanistic model for predicting fruit scab infection on different loquat cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Postharvest quality and sensory attributes of ‘Pesca di Bivona’ peaches (Prunus persica L.) during storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Innovative techniques to reduce chilling injuries in mango (Mangifera Indica L.) trees under mediterranean climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Effects of 1-MCP on post harvest quality and internal browning of white-flesh loquat fruit during cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Effects of Zinc Foliar Nutrition on ‘Gala’ Apple (Malus Domestica Borkh) Fruit Quality |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Effects of rapid refrigeration and modified atmosphere packaging on litchi (Litchi chinensis Sonn.) fruit quality traits |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Effects of 1-Methylcyclopropene on postharvest quality traits, antioxidant activity and ascorbic acid content of mature-ripe mango fruits |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Instrumental and sensory evaluation of seven apple (Malus domestica borkh.) cultivars under organic cultivation in Sicily |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Urban landscape evolution as a consequence of an invasive pest: The case of a small sicilian town |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Chemical-physical and nutritional characteristics of mature-green and mature-ripe 'Kensington Pride' mango fruit cultivated in Mediterranean area during cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Consumer interest towards tropical fruit: factors affecting avocado fruit consumption in Italy |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Fruit production and quality evaluation of four litchi cultivars (Litchi chinensis Sonn.) grown in Mediterranean climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Colture tropicali in clima mediterraneo, ecco il mango “made in Italy” |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Quality changes of tropical and subtropical fresh-cut fruits mix in modified atmosphere packaging |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
Pomological Traits, Sensory Profile and Nutraceutical Properties of Nine Cultivars of Loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) Fruits Grown in Mediterranean Area |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
Quality changes during postharvest life in white fleshed peach (Prunus Persica L. Batsch) fruits: Preliminary observations |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
Fruit Quality Traits of Six Ancient Apple (Malus domestica Borkh) Cultivars Grown in the Mediterranean Area |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
Fruit quality evaluation of affirmed and local loquat (Eriobotrya japonica Lindl) cultivars using instrumental and sensory analyses |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
Effetto del trattamento con 1-meticiclopropene su frutti di mango (Mangifera indica L.) della cul ti var Kei tt, conservati a temperatura ambiente |
Proceedings |
Vai |
2016 |
Comparative study on the quality characteristics of some Egyptian mango cultivars used for food processing |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
LA QUALITÀ DEL MANGO PRODOTTO IN SICILIA, ASPETTI COLTURALI DELLA PAPAYA, DEL LICI E DEL NESPOLO DEL GIAPPONE |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
Nuove introduzioni varietali di mango in Sicilia: qualità chimico-fisica e sensoriale dei frutti |
Proceedings |
Vai |
2016 |
VALIDACIÓN Y CALIBRACIÓN DE UN MODELO EPIDEMIOLÓGICO PARA PREDECIR EL MOTEADO DEL NÍSPERO CAUSADO POR Fusicladium eriobotryae EN SICILIA |
Proceedings |
Vai |
2016 |
Mass modelling by dimension attributes for Mango (Mangifera indica cv. Zebdia) relevant to post-harvest and food plants engineering |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Prediction of Harvest Time in Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Fruit
Using the DA-Meter |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Effect of Passive Atmosphere and Chemical Treatment on Fresh Cut of White-Flesh Peach Cultivar ‘Settembrina di Bivona’ |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Pomological Traits, Sensory Characteristics, and Antioxidant Activity in Fruits of Nine Loquat Cultivars Grown in Sicily |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
METABOLIC PROMOTERS AFFECT YIELD AND FRUIT QUALITY OF 'SANFILIPPARA' AND 'TRABIA' LOQUAT |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
1-Methylcyclopropene Delays Ripening and Improves Postharvest Quality of White Flesh Loquat |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Fruit Ripening Evolution in Settembrina di Leonforte and Gialla
Tardiva di Leonforte Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Ecotypes |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Changes in ascorbic acid content in fresh cut sicilian yellow-flesh peaches. |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Mango (Mangifera indica L.) |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2015 |
Utilizzo di tecniche innovative per limitare i danni da freddo in piante di mango (Mangifera indica L.) in clima mediterraneo |
Proceedings |
Vai |
2015 |
CHEMICAL AND SENSORY CHARACTERISTICS OF FIVE LOQUAT CULTIVARS |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Melo |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
EVALUATION OF SEED GERMINATION AND SEEDLING GROWTH OF SICILIAN AND INTERNATIONAL LOQUAT CULTIVARS |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Qualità pomologica e sensoriale di 10 varietà di mango (Mangifera indica L.) coltivate in Sicilia |
Proceedings |
Vai |
2015 |
Evaluation of morphological and genetic diversity of loquat accessions grown in sicily |
Articolo in rivista |
Vai |
2014 |
Use of seeds from local loquat ecotypes for rootstock production |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Attitudine alla frigo-conservazione di frutti di pesco (Prunus Persica L. Batsch) a polpa bianca |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Pomological traits, sensory characteristics and antioxidant activity in fruits of nine loquat cultivars grown in Sicily. |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Effects of 1-Methylcyclopropene on post harvest quality of white flesh loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) fruit. |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Effects of 1-methylcyclopropene on postharvest quality
of white- and yellow-flesh loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2014 |
Evaluation of morphological and genetic diversity of loquat accessions grown in Sicily. |
Poster pubblicato in volume |
Vai |
2014 |
Fruit chemical and sensory characteristics of five loquat (Eriobotrya japonica Lindl) cultivars. |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Sull’impiego di inoculi AM in ambito vivaistico |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Effect of metabolic promoters on yeld and fruit quality of 'Sanfilippara' and 'Trabia' loquat. |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Caratterizzazione chimico-fisica e sensoriale di frutti di mango (Mangifera indica L.) coltivati in Sicilia . |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Evoluzione delle caratteristiche qualitative dei frutti di pesco lungo la filiera con l'ausilio del DA-Meter |
Abstract in rivista |
Vai |
2013 |
Tree and orchard variability of Silver King nectarine(Prunus persica (L.) Batsch) fruit quality components |
Articolo in rivista |
Vai |
2013 |
Fruit Regulates Bud Sprouting and Vegetative Growth in Field-Grown Loquat Trees (Eriobotrya japonica Lindl.): Nutritional and Hormonal changes. |
Articolo in rivista |
Vai |
2013 |
Changes in ascorbic acid content in fresh cut Sicilian yellow-flesh peaches
during post harvest and in fresh cuts. |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Effect of passive atmosphere and chemical treatment on fresh cut of white flesh peach cultivar Settembrina di Bivona |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Prediction of harvest time in peach (Prunus persica L. Batsch) fruit using the DA-meter |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Fruit ripening evolution in ‘Settembrina di Leonforte’ and ‘Tardiva di Leonforte’ peach (Prunus persica L. Batsch) ecotypes. |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Indagine sulle pesche di IV gamma della cv Settembrina di Bivona sottoposta a diversi trattamenti antiossidanti |
Proceedings |
Vai |
2012 |
Profilo sensoriali di frutti di Mango (Mangifera Indica L.) coltivati in Sicilia |
Proceedings |
Vai |
2012 |
Stato attuale e potenzialità di mercato del Mango (Mangifera Indica L.) coltivato in Sicilia |
Proceedings |
Vai |
2012 |
Caratteristiche qualitative di frutti di Mango (Mangifera Indica L.) sottoposti a frigo-conservazione |
Proceedings |
Vai |
2012 |
QUALITÀ CHIMICO-FISICA, SENSORIALE E NUTRACEUTICA DI FRUTTI
DI NESPOLO DEL GIAPPONE (Eriobotria JaponicaLINDL) |
Proceedings |
Vai |
2012 |
Caratteristiche qualitative di frutti di Lici (Litchi Chinensis) coltivati nella Sicilia Nord-Orientale |
Proceedings |
Vai |
2012 |
Fruit quality of Sicilian, commercially affirmed, and newly selected apple varieties: potential resources for genetic improvement and specialty markets |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2012 |
Effect of Sunred metabolic promoter and deficit irrigation on fruit quality of 'Valencia' oranges |
Proceedings |
Vai |
2012 |
Use of selected autochthonous lactic acid bacteria for Spanish-style table olive fermentation. |
Articolo in rivista |
Vai |
2012 |
Effects of partial rootzone drying and rootstock vigour on dry matter partitioning of apple trees (Malus domestica cvar Pink lady). |
Articolo in rivista |
Vai |
2012 |
ATTITUDINE ALLA FRIGOCONSERVAZIONE DI TRE VARIETÀ DI PESCO Prunus Persica (L.) BATSCH A POLPA BIANCA |
Proceedings |
Vai |
2012 |
Fruit yield and quality responses of apple cvars Gala and Fuji to partial rootzone drying under Mediterranean conditions |
Articolo in rivista |
Vai |
2012 |
Profilo sensoriale di frutti di mango (Mangifera indica L.) coltivati in Sicilia. |
Proceedings |
Vai |
2011 |
Attitudine alla trasformazione in sidro di varietà di mele autoctone siciliane |
Articolo in rivista |
Vai |
2011 |
Evoluzione delle caratteristiche qualitative dei frutti di pesco lungo la filiera con l’ausilio del DA-Meter. |
Proceedings |
Vai |
2011 |
GROWTH, YIELD AND FRUIT QUALITY OF 'PELUCHE' LOQUAT UNDER WINDBREAK NETS |
Articolo in rivista |
Vai |
2011 |
Evoluzione della maturazione dei frutti di pesco Settembrina di leonforte e Tardiva di Leonforte. |
Proceedings |
Vai |
2011 |
Study of green Sicilian Table Olive Fermentation Through Microbiological, Chemical, Hs-Spme and Sensory analyses |
Proceedings |
Vai |
2011 |
Prime osservazioni sulla qualità dei frutti di pesco (cv Stark Saturn) in Sicilia. |
Proceedings |
Vai |
2011 |
Giberellic acid and flower bud development in loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) |
Articolo in rivista |
Vai |
2011 |
FRUIT QUALITY EVALUATION OF FOUR LOQUAT CULTIVARS GROWN IN SICILY |
Articolo in rivista |
Vai |
2011 |
Yield and Fruit Quality Characterization of Eight Old Sicilian Apple Cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2011 |
EVALUATION OF FRUIT QUALITY IN LOQUAT USING BOTH CHEMICAL AND SENSORY ANALYSES |
Articolo in rivista |
Vai |
2011 |
Utilizzo del DA-Meter nella valutazione qualitativa dei frutti di pesco in Sicilia |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Fruit Quality Traits of Two Apricot Cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2010 |
Qualità dei frutti di Mango prodotti in Sicilia |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Caratteristiche pomologiche e sensoriali di frutti di melo coltivati in regime biologico. |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavola siciliane |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Effects of Gibberellic Acid on flowering in loquat |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Evaluation of Fruit Quality in Loquat Using Both Chemical and Sensory Analyses. |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Growth, Yield and Fruit Quality of 'Peluche' Loquat under Windbreak Nets. |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Prove di sidrificazione da cv di mele autoctone siciliane |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Fruit physical, chemical and aromatic attributes of early, intermediate and late apricot cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2010 |
Two new apricot varieties |
Articolo in rivista |
Vai |
2010 |
Study of green Sicilian table olive fermentations through microbiological, chemical and sensory analyses |
Articolo in rivista |
Vai |
2010 |
Utilizzo alternativo dei frutti di vecchie varietà di melo siciliane mediante trasformazione in sidro |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Valorizzazione della biodiversità frutticola in Sicilia: caratterizzazione qualitativa di vecchie varietà di melo. |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Naso Elettonico con sensori MOS per discriminare 3 cultivar di Eriobotrya japonica Lindl. |
Proceedings |
Vai |
2010 |
The influence of climatic sprout and shoot characteristics in loquat |
Proceedings |
Vai |
2009 |
L'uso congiunto dell'analisi strumentale e sensoriale per la valutazione di pesche, nettarine e albicocche |
Proceedings |
Vai |
2009 |
Efecto del ácido giberélico en la inibicíon de la floración del níspero japonés. |
Proceedings |
Vai |
2009 |
Naso elettronico con sensori Mos per discriminare 3 cultivar di Eriobotrya japonica Lindl. |
Proceedings |
Vai |
2009 |
Scelta delle varietà di melo nella nuova melicoltura meridionale |
Proceedings |
Vai |
2009 |
Valutazione qualitativa di pesche e nettarine a maturazione tardiva in Sicilia |
Proceedings |
Vai |
2009 |
Liste varietali 2009 del melo tra club varietali e ticchiolatura resistenti. |
Articolo in rivista |
Vai |
2009 |
Liste varietali: Melo |
Articolo in rivista |
Vai |
2008 |
Effetto del PRD (Partial Rootzone Drying)sulla composizione della frazione volatile di mele ‘Pink Lady’ |
Articolo in rivista |
Vai |
2008 |
Fruit quality and volatile fraction of 'Pink Lady' apple trees in response to rootstock vigor and partial rootzone drying |
Articolo in rivista |
Vai |
2008 |
Valutazione di cv di pesco, nettarine ed albicocco mediante parametri strumentali e sensoriali. |
Proceedings |
Vai |
2008 |
Valutazione qualitativa di pesche e nettarine a maturazione tardiva in Sicilia |
Proceedings |
Vai |
2008 |
Fruit quality evolution of different olive table cultivars during fermentation. |
Proceedings |
Vai |
2008 |
Qualità e profilo aromatico dei frutti di Annurca sottoposti ad arrossamento in melaio |
Proceedings |
Vai |
2008 |
Fruit quality of two apricot cultivars |
Proceedings |
Vai |
2008 |
Two new apricot varieties |
Proceedings |
Vai |
2008 |
Fruit quality traits of six ancient apple Sicilian cultivars. |
Proceedings |
Vai |
2008 |
Productive and vegetative responses of 'Gala' and 'Fuji' apple trees under controlled irrigation strategies |
Proceedings |
Vai |
2008 |
Fruit quality and aroma of tree ripe and detached, sun-exposed ‘Annurca’ apples |
Proceedings |
Vai |
2008 |
Effects of partial rootzone drying and rootstock vigour on growth and fruit quality of 'Pink Lady' apple trees in Mediterranean environments |
Articolo in rivista |
Vai |
2008 |
Effect of foliar nutrition on olive oil characteristics in cv 'Nocellara del Belice' |
Proceedings |
Vai |
2007 |
Caratterizzazione qualitativa e della frazione aromatica dei frutti in diverse cultivar di albicocco |
Articolo in rivista |
Vai |
2007 |
Performance vegeto-produttiva di alberi di melo 'Pink Lady' innestati su M.9 e MM.106 e sottoposti ad irrigazione di una porzione dell'apparato radicale |
Proceedings |
Vai |
2007 |
Studies by SPME-GC/MS on aroma compounds of sixteen different apricot (Prunus armeniaca L.) cultivars |
Proceedings |
Vai |
2007 |
Changes in quality parameters and volatile aroma compounds in "Fairtime" Peach during fruit development and ripening. |
Articolo in rivista |
Vai |
2007 |
MERCATO TURISTICO E
SOSTENIBILITA’ DELLO
SVILUPPO LOCALE
NELL’AREA DELLE MADONIE
Comuni del Progetto Integrato Territoriale - PIT 31 – Sicilia |
Monografia |
Vai |
2007 |
Fruit quality and flavor compounds before and after commercial harvest of the late-ripening ‘Fairtime’ peach cultivar |
Articolo in rivista |
Vai |
2007 |
Growth, fruit yield and quality of ‘Golden Delicious’ apple trees under fixed partial rootzone drying |
Articolo in rivista |
Vai |
2007 |
Evolution of Yeast population durino the manufacturing of table olives from different sicilian cultivars monitored through rDNA its analysis. |
Proceedings |
Vai |
2007 |
Caratterizzazione qualitativa e della frazione aromatica dei frutti in diverse cultivar di albicocco |
Proceedings |
Vai |
2006 |
Shoot growth, crop load, and fruit quality within vase-shaped canopies of ‘Fairtime’ peach trees |
Articolo in rivista |
Vai |
2006 |
Variazione della componente aromatica di mele “Pink Lady” in risposta al vigore del portinnesto e agli apporti idrici. |
Proceedings |
Vai |
2006 |
Seasonal changes of calcium content in early and late peach cultivars |
Proceedings |
Vai |
2005 |
Scelte varietali del melo |
Articolo in rivista |
Vai |
2005 |
Vertical distribution of crop load and fruit quality within vase- and Y-shaped canopies of ‘Elegant Lady’ peach |
Articolo in rivista |
Vai |
2004 |
Influenze del portinnesto di pompelmo sulla qualità dei frutti di mandarino tardivo di ciaculli. |
Proceedings |
Vai |
2004 |
Effetto della concimazione fogliare e del diradamento sulla qualità delle uve di cabernet souvignon |
Proceedings |
Vai |
2002 |
Effect of foliar nutrition on peach (Prunus persica L. Batsch) yield and fruit quality as related to different crop loads |
Articolo in rivista |
Vai |