2024 |
Improve nutritive value of silage based on prickly pear peel by-products |
Articolo in rivista |
Vai |
2024 |
Alternative and novel livestock feed: reducing environmental impact |
Articolo in rivista |
Vai |
2024 |
How the milk chemical composition and fatty acid profile are influenced by physiological factorsin Najdi dairy sheep |
Articolo in rivista |
Vai |
2024 |
The use of Brix refractometer as a simple and economic device to estimate the protein content of sheep milk |
Articolo in rivista |
Vai |
2024 |
Effect of feeding prickly pear by-products silage on dairy ewe’s performance |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2024 |
Reduction of PDO Pecorino Siciliano cheese making duration: Microbial dynamics and quality attributes deriving from replacing whey permeate with hot water during cooking |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Chemometric Approaches to Analyse the Composition of a Ewe’s Colostrum |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Effect of commission implementing regulation (EU) 2020/1319 on the bacterial composition of PDO Provola dei Nebrodi cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Microbial Ecology of Pecorino Siciliano PDO Cheese Production Systems |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Relationships between chemical and physical parameters of bulk milk from Valle del Belice sheep |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Dehydration preserves the ability of tanniferous sulla forage (Sulla coronaria (L.) Medik.) to improve nutritional, microbial and sensory traits of sheep
cheese |
Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista |
Vai |
2023 |
L’acido alfa-linolenico nei formaggi, potenziale biomarcatore dell’alimentazione con erba verde. I consumatori considerano qualitativamente migliori i prodotti lattiero caseari ottenuti da animali alimentati al pascolo, diventa quindi importante distinguerli |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
I polifenoli del foraggio di sulla per il miglioramento del benessere degli animali da latte e della qualità dei formaggi (DISOLASULLA) |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
L'acido α-linolenico come biomarcatore della dieta a base di foraggio verde nei formaggi ovini |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Sheep habit during hand milking, and relations between the incorrect hand milking procedure and mammary health |
Contributo in atti di convegno pubblicato in rivista |
Vai |
2023 |
Effect of lambing season on ewe’s colostrum composition |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
In Sicilia un'autentica rarità casearia: la Vastedda della valle del Belìce DOP |
Abstract in rivista |
Vai |
2022 |
The potential of feeding ewes with fresh or dehydrated sulla forage to enrich sheep cheese in molecular biomarkers of health quality |
Contributo in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2022 |
COVID-19 and the Dairy and Meat Supply Chain |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
A Multivariate Approach to Study the Bacterial Diversity Associated to the Wooden Shelves Used for Aging Traditional Sicilian Cheeses |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
The Quality of Five Natural, Historical Italian Cheeses Produced in Different Months: Gross Composition, Fat-Soluble Vitamins, Fatty Acids, Total Phenols, Antioxidant Capacity, and Health Index |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 1. Effects on Feed Utilization, Milk Production, and Oxidative Status |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Il mese di produzione influenza la qualità di formaggi tipici? |
Abstract in rivista |
Vai |
2022 |
Feeding Dairy Ewes with Fresh or Dehydrated Sulla (Sulla coronarium L.) Forage. 2. Effects on Cheese Enrichment in Bioactive Molecules |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Amaranthus grain as a new ingredient in diets for dairy cows: productive, qualitative, and in vitro fermentation traits |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Effects of hay, dehydrated and fresh sulla forage on feed intake, milk production and oxidative status of ewes |
Contributo in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2022 |
Vastedda della valle del Belice DOP |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
An overview of the microbiological characteristics of the wooden shelves used in cheese ripening |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Technical solutions for better storage of Prickly pear fruit by-products |
Contributo in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Alkaline phosphatase survey in pecorino siciliano PDO cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Interaction between stearoyl-coenzyme A desaturase polymorphism and feeding system in affecting the fatty acid profile of sheep cheese |
Abstract in rivista |
Vai |
2021 |
In-depth investigation of the safety of wooden shelves used for traditional cheese ripening |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Polyphasic Characterization of Microbiota of “Mastredda”, a Traditional Wooden Tool Used during the Production of PDO Provola dei Nebrodi Cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Nutritional profile of Ager cheese selection |
Abstract in rivista |
Vai |
2021 |
Improvement of raw milk cheese hygiene through the selection of starter and non-starter lactic acid bacteria: The successful case of pdo pecorino siciliano cheese |
Review essay (rassegna critica) |
Vai |
2021 |
Formaggio al cioccolato, promettente abbinamento sensoriale e salutistico |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Dehydrated Sulla forage in dairy ewes feeding: effects on cheese properties |
Abstract in rivista |
Vai |
2020 |
Prickly pear by-product in the feeding of livestock ruminants: Preliminary investigation |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Il foraggio di sulla, nuove opportunità con la disidratazione |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Alimentazione dei capretti |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2020 |
Silage of prickly pears (Opuntia spp.) juice by-products |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Addition of selected starter/non-starter lactic acid bacterial inoculums to stabilise PDO Pecorino Siciliano cheese production |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Effects of adding solid and molten chocolate on the physicochemical, antioxidant, microbiological, and sensory properties of ewe's milk cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Improvement of oxidative status, milk and cheese production, and food sustainability indexes by addition of durum wheat bran to dairy cows’ diet |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Ecology of Vastedda della valle del Belìce cheeses: A review and recent findings to stabilize the traditional production |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Production, oxidation traits and health of dairy ewes fed diets supplemented with fungus myceliated grains. |
Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista |
Vai |
2019 |
Influence of the early bacterial biofilms developed on vats made with seven wood types on PDO Vastedda della valle del Belìce cheese characteristics |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Prickly pear pulp in the feeding of livestock ruminants: preliminary investigation |
Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista |
Vai |
2019 |
Transformation of raw ewes' milk applying “Grana” type pressed cheese technology: Development of extra-hard “Gran Ovino” cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Effects of diets supplemented with medicinal mushroom myceliated grains on some production, health, and oxidation traits of dairy ewes |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Evaluation of curd cooking on microbiological characteristics of “Grana” type pressed cheeses processed from raw ewes’ milk |
Proceedings |
Vai |
2018 |
Impact of packaging on the microbiological, physicochemical and sensory characteristics of a “pasta filata” cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Retrospective study on the hygienic quality of fresh ricotta cheeses produced in Sicily, Italy |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Impiego di batteri lattici autoctoni per il miglioramento igienico-sanitario del Pecorino Siciliano DOP |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Anti-Listeria activity of lactic acid bacteria in two traditional Sicilian cheeses |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Seasonality of sheep milk freezing point and relationship with other chemical and physical milk parameters |
Contributo in atti di convegno pubblicato in rivista |
Vai |
2017 |
Effects of feeding diets supplemented with fungus myceliated grains on some production, health and oxidation traits of dairy ewes. |
Proceedings |
Vai |
2017 |
Effect of the inclusion of fresh lemon pulp in the diet of lactating ewes on the properties of milk and cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Wheat bran as dietary tool to improve dairy production, oxidative status of lactating cows and food sustainability indexes. |
Proceedings |
Vai |
2017 |
Effect of the wooden vats on traditional cheese characteristics |
Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista |
Vai |
2017 |
Effect of refrigerated storage on microbiological, chemical and sensory characteristics of a ewes’ raw milk stretched cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
La nutraceutica nei formaggi |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Studio retrospettivo sulla qualità igienico-sanitaria delle ricotte prodotte in Sicilia |
Proceedings |
Vai |
2017 |
Microbial diversity of traditional Sicilian cheeses |
Abstract in atti di convegno pubblicato in rivista |
Vai |
2016 |
Legume grain-based supplements in dairy sheep diet: Effects on milk yield, composition and fatty acid profile |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
Pecorino Siciliano DOP; Vastedda della valle del Belice DOP |
Altro |
Vai |
2016 |
A large factory-scale application of selected autochthonous lactic acid bacteria for PDO Pecorino Siciliano cheese production |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Determination of milk production losses in Valle del Belice sheep following experimental infection of Mycoplasma agalactiae |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
An Investigation of the Shelf-life of PDO Vastedda della Valle del Belice Cheese Subjected to Different Packaging Systems Alternative to Vacuum |
Proceedings |
Vai |
2015 |
Feeding and management techniques to favour summer sheep milk and cheese production in the Mediterranean environment |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Aseasonal sheep and goat milk production in the Mediterranean area: Physiological and technical insights |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Effect of the inclusion of lemon citrus pulp in the diet of Valle del Belice lactating ewes. Milk production and composition. |
Proceedings |
Vai |
2014 |
The quality of Valle del Belice sheep’s milk and cheese produced in the hot summer season in Sicily |
Articolo in rivista |
Vai |
2014 |
Il caglio in pasta utilizzato per la produzione di formaggi tradizionali siciliani: indagine microbiologica |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Contagious agalactiae: a preliminary study on its impact on milk production of Sicilian sheep |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Contagious agalactiae: a prelimanr study on the impact on milk production of sicilian sheep |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Vastedda: la pasta filata della valle del Belìce |
Articolo in rivista |
Vai |
2013 |
BATTERI LATTICI CON ATTIVITA’ ANTIBATTERICA ISOLATI DA FORMAGGI TRADIZIONALI SICILIANI |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Effects of αs1-casein and k- casein genotypes on nutrient intake and milk production in Girgentana goats: a further investigation |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Effetti della dieta sul profilo acidico del latte di capre con diverso genotipo per l’αs1-CN. |
Proceedings |
Vai |
2013 |
UTILIZZO DEL LATTODINAMOGRAFO PER LA VALUTAZIONE DELL’ATTIVITA’ COAGULANTE DI CAGLI IN PASTA ARTIGIANALI. |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Selected lactic acid bacteria as a hurdle to the microbial spoilage of cheese: application on a traditional raw ewes’ milk cheese. |
Articolo in rivista |
Vai |
2013 |
Effects of diet on casein and fatty acid
profiles of milk from goats differing in
genotype for αS1-casein synthesis |
Articolo in rivista |
Vai |
2013 |
Influence of fresh forage-based diets and alfaS1-casein (CSN1S1) genotype on nutrient intake and productive, metabolic, and hormonal responses in milking goats |
Articolo in rivista |
Vai |
2013 |
ORGANIC SHEEP MILK PRODUCTION AND QUALITY BY USE OF LEGUME GRAINS AS DIETARY SUPPLEMENT |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Che Vastedda! Uno studio: d'estate è ancora più buona |
Articolo in rivista |
Vai |
2012 |
Growth performance in heavy lambs experimentally treated with 17 β-estradiol |
Articolo in rivista |
Vai |
2012 |
Implicazioni legate alla destagionalizzazione degli ovini: gli effetti sulle produzioni |
Proceedings |
Vai |
2012 |
Effects of continuous and rotational grazing of different forage species on ewe milk production |
Articolo in rivista |
Vai |
2012 |
Effect of different salting technologies on the chemical and microbiological characteristics of PDO Pecorino Siciliano cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2012 |
DETERMINAZIONE DI PARAMETRI CHIMICI MEDIANTE TECNOLOGIA NIR (FOODSCAN™
DAIRY ANALYSER) IN CAMPIONI DI FORMAGGIO “CACIOCAVALLO PALERMITANO" |
Proceedings |
Vai |
2011 |
La Vastedda della valle del Belìce, da oggi formaggio DOP europeo |
Articolo in rivista |
Vai |
2011 |
Analysis of microbiological variation in PDO Vastedda della valle del Belìce cheese during the storage period |
Proceedings |
Vai |
2011 |
Latte bovino, ovino e caprino congelato: variazione dei parametri fisici, chimici e tecnologici |
Articolo in rivista |
Vai |
2011 |
Dairy ewes fed with fresh citrus by-product feedstuff: the effect on Vastedda cheese characteristics |
Proceedings |
Vai |
2011 |
Effects of nutritional level on lactating response of Girgentana goats with different CSN1S1 genotype |
Proceedings |
Vai |
2011 |
Effetti della specie foraggera e della tecnica di pascolamento sulla produzione di latte ovino. |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2011 |
Effect of diet and CSN1S1 genotype on nutritional, productive and metabolic responses of milking Girgentana goats |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Effetto della tecnica di pascolamento sulla produzione di latte ovino |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Valutazione dei parametri lattodinamografici sul latte bovino, ovino e caprino congelato |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Free fatty acids and other volatile compounds for the characterization of “Vastedda della valle del Belice” cheese |
Articolo in rivista |
Vai |
2010 |
Influenza del tipo di salatura sulle caratteristiche del Pecorino Siciliano DOP |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Influenza della specie foraggera pascolata sulla produzione di latte ovino |
Proceedings |
Vai |
2010 |
Influenza del genotipo per l'alfa s1 caseina sulla qualità del latte di capre Maltesi |
Proceedings |
Vai |
2009 |
Il latte e i suoi derivati: un alimento senza limiti di età |
Monografia |
Vai |
2009 |
Vastedda della valle del Belice cheese: experimental contamination with Salmonella and Listeria spp. |
Proceedings |
Vai |
2009 |
Effetto di alcuni parametri sulla crescita e sopravvivenza di Brucella melitensis in relazione al processo produttivo dei formaggi ovini tipo "Pecorino Siciliano" |
Proceedings |
Vai |
2009 |
Milk production and physiological traits of ewes and goats housed indoor or grazing at different daily timing in summer |
Articolo in rivista |
Vai |
2009 |
Proceedings of the ASPA 18th Congress, Palermo, June 9-12, 2009 |
Curatela |
Vai |
2009 |
Utilization of mulberry leaves (Morus latifolia cv. Kokusou 21) in diets for dairy ewes |
Articolo in rivista |
Vai |
2009 |
Vastedda della valle del Belìce: processo produttivo e contaminazione sperimentale con Salmonella spp. |
Articolo in rivista |
Vai |
2008 |
Relationships between dietary factors and milk urea nitrogen level in goats grazing herbaceous pasture |
Articolo in rivista |
Vai |
2008 |
Vastedda della valle del Belìce, una DOP che può dare molto |
Articolo in rivista |
Vai |
2008 |
Latte ovino e caprino in estate con il pascolamento notturno |
Articolo in rivista |
Vai |
2007 |
Dietary factors associated with the concentration of milk urea nitrogen in grazing goats |
Proceedings |
Vai |
2007 |
Vastedda della valle del Belìce cheese: production and microbiological investigation |
Proceedings |
Vai |
2007 |
Effetti del pascolo del vigneto sul latte ovino |
Articolo in rivista |
Vai |
2007 |
Molecular characterization of dominant bacterial population in “Vastedda della Valle del Belìce” cheese: preliminary investigation |
Articolo in rivista |
Vai |
2007 |
Palatability and in vivo digestibility of Mulberry leaves (Morus latifolia CV. Kokusou 21) in sheep feeding |
Articolo in rivista |
Vai |
2007 |
Factors associated with milk urea concentrations in Girgentana goats |
Articolo in rivista |
Vai |
2006 |
Formaggio Pecorino Siciliano: composizione chimica e profilo acidico |
Proceedings |
Vai |
2006 |
Use of weaning concetrate in the feeding of suckling kids: effects on meat quality |
Articolo in rivista |
Vai |
2006 |
Influenza della conformazione della mammella di pecore Valle del Belice sulla qualità del latte |
Proceedings |
Vai |
2006 |
Il pascolo degli ovini nel vigneto: valutazione della qualità delle produzioni lattiero-casearie |
Proceedings |
Vai |
2006 |
Utilizzazione delle foglie di gelso bianco (varietà Kokuso) nell'alimentazione degli ovini. |
Proceedings |
Vai |
2006 |
Caratterizzazione chimica dei diversi tipi lattodinamografici di latte ovino |
Proceedings |
Vai |
2006 |
L’alimentazione di ovini con polpe fresche di limone: effetti sulla qualità della "Vastedda" |
Proceedings |
Vai |
2006 |
Le polpe fresche di limone nella dieta delle pecore da latte: effetti sulla qualità del latte di massa |
Proceedings |
Vai |
2005 |
La capra Messinese |
Monografia |
Vai |
2005 |
Relazioni fra il contenuto di cellule somatiche e l’isolamento di germi mastidogeni in campioni di latte di massa ovino |
Proceedings |
Vai |
2005 |
Osservazioni su alcuni parametri di composizione e igienico-sanitari del latte d’asina |
Articolo in rivista |
Vai |
2005 |
Multivariate factor analysis of Girgentana goat milk composition |
Articolo in rivista |
Vai |
2005 |
The influence of somatic cell count on sheep milk composition and cheesemaking properties |
Articolo in rivista |
Vai |
2005 |
Influenza del contenuto in cellule somatiche sulla composizione del latte ovino e sulle caratteristiche del formaggio |
Articolo in rivista |
Vai |
2005 |
Effect of propylene glycol on pre- and post-partum performance by dairy ewes |
Articolo in rivista |
Vai |
2004 |
Demographic characterization and genetic variability of the Girgentana goat breed by the analysis of genealogical data |
Articolo in rivista |
Vai |