2024 |
Microbial dynamics and quality characteristics of spontaneously fermented salamis produced by replacing pork fat with avocado pulp |
Articolo in rivista |
Vai |
2024 |
Exploring the Addition of Mango Peel in Functional Semolina Sourdough Bread Production for Sustainable Bio-Reuse |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Dai semi di nespolo un film biosostenibile per aumentare la shelf-life del lampone |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Da scarto alimentare a nuova risorsa una seconda vita per i piccoli frutti |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Phenology and Fruit Growth Dynamics of Mango (Mangifera indica L.) in Greenhouse and Open Air in Mediterranean Climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
AVOCADO PEELS AND SEEDS FROM HASS VARIETIES: FROM INDUSTRIAL BY-PRODUCTS TO CIRCULAR REUSE |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Reduction of Pericarp Browning and Microbial Spoilage on Litchi Fruits in Modified Atmosphere Packaging |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Mango di IV gamma: come valorizzarne la shelf life utilizzando un rivestimento commestibile a base di olio essenziale estratto dalle foglie del Neem. |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Tray-drying is a new way to valorise white-fleshed peach fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Edible Coating a base di idrolato e di olio essenziale di origano per ridurre il decadimento postraccolta in frutti di papaya |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Effetti della disidratazione convettiva e successiva conservazione in atmosfera modificata su frutti di arancia rossa di Sicilia |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Caffè, buone prospettive per la coltivazione in ambiente protetto |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Hydrolate and EO Application to Reduce Decay of Carica papaya during Storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Can Dried Fruits Replace Unhealthy Snacking among Millennials? An Empirical Study on Dried Fruit Consumption in Italy |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Effetti della disidratazione in corrente di aria calda e dell’atmosfera modificata sulla qualità di frutti di mango |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Chemical composition and anti-radical properties of coffee cherry cultivated in Mediterranean climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
A Functional End-Use of Avocado (cv. Hass) Waste through Traditional Semolina Sourdough Bread Production |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Farina di avocado: un nuovo prodotto ottenibile dai frutti di scarto |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2022 |
Modified Atmosphere Packaging and low temperature storage extend marketability of cherimoya (Annona cherimola Mill.) |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Ricerca Unipa su diradamento e tasso di crescita dei frutti in piante di nespolo del Giappone |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Nespole disidratate: un nuovo prodotto creato a partire da frutti di scarto |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Effects of Tray-Drying on the Physicochemical, Microbiological, Proximate, and Sensory Properties of White- and Red-Fleshed Loquat (Eriobotrya Japonica Lindl.) Fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Influence of indigenous Hanseniaspora uvarum and Saccharomyces cerevisiae from sugar-rich substrates on the aromatic composition of loquat beer |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Studio della qualità dei frutti e della risposta fotosintetica di tre cultivar di Mango (Mangifera indica L.) coltivate in serra in Sicilia |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
La coltivazione della papaia (Carica papaya L.) in Sicilia: aspetti agronomici e qualità dei frutti |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Fresh-Cut Mangoes: How to Increase Shelf Life by Using Neem Oil Edible Coating |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Use of Hanseniaspora uvarum and a novel strain of Saccharomyces cerevisiae isolated from manna ash to produce loquat beer |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Pomegranate Cultivation in Mediterranean Climate: Plant Adaptation and Fruit Quality of ‘Mollar de Elche’ and ‘Wonderful’ Cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effect of Different Modified Atmosphere Packaging on the Quality of Mulberry Fruit (Morus alba L. cv Kokuso 21) |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effects of Argon-Based and Nitrogen-Based Modified Atmosphere Packaging Technology on the Quality of Pomegranate (Punica granatum L. cv. Wonderful) Arils |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
New clones and old varieties: Quality of sicilian hillside apple cultivation |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effetti della tecnologia Modified Atmosphere Packaging a base di argon sulla qualità
degli arilli di melograno (Punica granatum L. cv. Wonderful) |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Analysis of aroma compounds of nine autochthonous and non-autochthonous loquat cultivars grown in Sicily |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di
kiwi di IV gamma |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Effetto di diversi trattamenti Modified Atmosphere Packaging (MAP) sulla qualità di frutti di gelso (Morus alba L. cv Kokuso 21) |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Avocado “born in Sicily”, gli agricoltori scommettono su questa produzione |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Pera Coscia siciliana di IV gamma, effetti degli edible coating sulla qualità dei frutti |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Primi risultati sulla disidratazione del mango siciliano: un prodotto nuovo che fa bene alla salute |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Mango siciliano di IV gamma: come aumentarne la shelf life con l’uso di film edibili di origine naturale. |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Gelso: disidratazione ad essiccazione ad aria calda per la sua conservazione |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Melograno, studio sulla qualità degli arilli con la conservazione in atmosfera modificata |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Use of Aloe vera gel-based edible coating with natural anti-browning and anti-oxidant additives to improve post-harvest quality of fresh-cut 'Fuji' apple |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Postharvest Application of Aloe vera Gel-Based Edible Coating to Improve the Quality and Storage Stability of Fresh-Cut Papaya |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Physicochemical, Nutraceutical and Sensory Traits of Six Papaya (Carica papaya L.) Cultivars Grown in Greenhouse Conditions in the Mediterranean Climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Chemical–Physical, sensory analyses and consumers’ quality perception of local vs. imported loquat fruits: a sustainable development perspective |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Comparing different application procedures of the water drop penetration time test to assess soil water repellency in a fire affected Sicilian area |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Gelso in Sicilia: qualità, caratterizzazione e comportamento dei frutti in post-raccolta |
Articolo in rivista |
Vai |