2024 |
Application of Opuntia ficus-indica Mucilage and Aloe Gel-Based Edible Coating to Enhance Postharvest Quality and Microbiological Aspects of Fresh Figs (Ficus carica L.) |
Articolo in rivista |
Vai |
2024 |
The influence of water stress and two rootstocks on cv Femminello Zagara Bianca lemon (Citrus lemon L.) fruit quality |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2024 |
Extending shelf-life of fresh-cut apples using manna from ash tree (Fraxinus angustifolia) as natural antioxidant agent in comparision with calcium ascorbate |
Articolo in rivista |
Vai |
2024 |
Effect of antioxidant agents on sensory profile of some aromatic fresh-cut peaches |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Mango di IV gamma: come valorizzarne la shelf life utilizzando un rivestimento commestibile a base di olio essenziale estratto dalle foglie del Neem. |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Use of xanthan gum and calcium ascorbate to prolong cv. Butirra pear slices shelf life during storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
La coltivazione sotto rete o film plastico a copertura parziale non altera l’attività fotosintetica o i tratti qualitativi del mango “Kensington Pride” |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2023 |
Effects of xanthan gum and calcium ascorbate treatments on color and nutritional quality of fresh cut pear fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Da scarto alimentare a nuova risorsa una seconda vita per i piccoli frutti |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Tray-drying is a new way to valorise white-fleshed peach fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Pere di IV gamma: la qualità dipende anche dal film edibile |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Color and sensory changes in fresh cut pear during storage comparing ‘Coscia’ and ‘Butirra’, cultivated in southern Italy |
Articolo in rivista |
Vai |
2023 |
Dai semi di nespolo un film biosostenibile per aumentare la shelf-life del lampone |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Introduction: The Impact of the COVID-19 Pandemic on the Agri-food Supply Chain |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
Fresh-Cut Mangoes: How to Increase Shelf Life by Using Neem Oil Edible Coating |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Use of chemical treatments to reduce browning color of white fresh-cut peaches, harvested in summer and late crop |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
The role of mucilage of Opuntia ficus-indica Mill. on sweet cherry fruit during storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Effects of combinational use of controlled atmosphere, cold storage and edible coating applications on shelf life and quality attributes of fresh-cut persimmon fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Use of xanthan gum as edible coating to prolong shelf life of cactus pear fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Effect of mucilage edible coating on fresh-cut nectarine cultivar ‘Big Bang’ |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Ficodindia |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2022 |
Calcium Ascorbate Coating Improves Postharvest Quality and Storability of Fresh-Cut Slices of Coscia and Abate Fétel Pears (Pyrus communis L.) |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
The Use of Opuntia ficus-indica Mucilage and Aloe arborescens as Edible Coatings to Improve the Physical, Chemical, and Microbiological Properties of ‘Hayward’ Kiwifruit Slices |
Articolo in rivista |
Vai |
2022 |
Genotype influence on shelf life behaviour of minimal processed loquat (Eriobotrya japonica (Thunb.) Lindl.) fruit: the role of sugar, acid organics and phenolic compounds |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Qualitative traits and shelf life of fig fruit (cv Melanzana) treated with Aloe vera gel coating |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Valutazione dei cambiamenti qualitativi di frutti di pero trattati con edible coating in post-raccolta |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Effect of Different Modified Atmosphere Packaging on the Quality of Mulberry Fruit (Morus alba L. cv Kokuso 21) |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Study on consumer preferences for quality attributes of fig fruit after storage at room temperature |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Aloe-based edible coating to maintain quality of fresh-cut italian pears (Pyrus communis L.) during cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effects of Argon-Based and Nitrogen-Based Modified Atmosphere Packaging Technology on the Quality of Pomegranate (Punica granatum L. cv. Wonderful) Arils |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effetto di tre diversi edible coating a base di gel di Aloe vera sulla qualità di frutti di
kiwi di IV gamma |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Pomegranate Cultivation in Mediterranean Climate: Plant Adaptation and Fruit Quality of ‘Mollar de Elche’ and ‘Wonderful’ Cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Pera Coscia siciliana di IV gamma, effetti degli edible coating sulla qualità dei frutti |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effects of Modified Atmosphere Packaging and Chitosan Treatment on Quality and Sensorial Parameters of Minimally Processed cv. ‘Italia’ Table Grapes |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Postharvest quality and sensory attributes of organically grown Ficus carica L |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
New clones and old varieties: Quality of sicilian hillside apple cultivation |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
The effect of two growth bio regulators on the physiological, phenological and qualitative parameters of peach tree production |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
The use of MAP for maintaining quality of ‘Bifara’ fig fruits |
Articolo in rivista |
Vai |
2021 |
Effetto di diversi trattamenti Modified Atmosphere Packaging (MAP) sulla qualità di frutti di gelso (Morus alba L. cv Kokuso 21) |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Effetti della tecnologia Modified Atmosphere Packaging a base di argon sulla qualità
degli arilli di melograno (Punica granatum L. cv. Wonderful) |
Abstract in atti di convegno pubblicato in volume |
Vai |
2021 |
Non-destructive determination of ‘Big Bang’ nectarine quality and harvest maturity |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Influenza dei fattori preraccolta sulla qualità e sulle performance |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2020 |
The effect of soil volume availability on Opuntia ficus-indica canopy and root growth |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Effect of three different aloe vera gel-based edible coatings on the quality of fresh-cut “Hayward” kiwifruits |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Physicochemical, Nutraceutical and Sensory Traits of Six Papaya (Carica papaya L.) Cultivars Grown in Greenhouse Conditions in the Mediterranean Climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Extending the Shelf Life of White Peach Fruit with 1-Methylcyclopropene and Aloe arborescens Edible Coating |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Food quality, sensory attributes and nutraceutical value of fresh “Osteen” mango fruit grown under mediterranean subtropical climate compared to imported fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Tree-Ripe Mango Fruit: Physicochemical Characterization, Antioxidant Properties and Sensory Profile of Six Mediterranean-Grown Cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Postharvest Application of Aloe vera Gel-Based Edible Coating to Improve the Quality and Storage Stability of Fresh-Cut Papaya |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Use of Aloe vera gel-based edible coating with natural anti-browning and anti-oxidant additives to improve post-harvest quality of fresh-cut 'Fuji' apple |
Articolo in rivista |
Vai |
2020 |
Melograno, studio sulla qualità degli arilli con la conservazione in atmosfera modificata |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Chemical–physical characteristics, polyphenolic content and total antioxidant activity of three Italian-grown pomegranate cultivars |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Yield, pomological characteristics, bioactive compounds and antioxidant activity of Annona cherimola Mill. Grown in mediterranean climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
The effect of soil volume on the growth of roots and canopy of Opuntia ficus-indica |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Effect of 1-methylcyclopropene on cactus pear fruit at different maturity stages during storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
EFFECT OF FRUIT-SET TIME ON THE QUALITY PERFORMANCE OF ANNONA
CHERIMOLA MILL. FRUIT |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Food quality and nutraceutical value of nine cultivars of mango (Mangifera indica L.) fruits grown in Mediterranean subtropical environment |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Root growth and soil carbon turnover in Opuntia ficus-indica as affected by soil volume availability |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
La coltivazione del melograno in Sicilia: qualità dei frutti e adattamento di due cultivar |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Citrus History, Taxonomy, Breeding, and Fruit Quality |
Articolo in rivista |
Vai |
2019 |
Realizzazione, configurazione e gestione degli impianti frutticoli |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2018 |
La coltivazione della Papaya in Sicilia: qualità dei frutti e prospettive |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Pasta experience: Eating with the five senses - a pilot study |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Effects of gellan-based coating application on litchi fruit quality traits |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Quality changes in fresh-cut mango cubes submitted to different gas partial pressure of active MAPs |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Effect of low SO2 postharvest treatment on quality parameters of ‘Italia’ table grape during prolonged cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
La confezione in atmosfera controllata migliora la qualità post-raccolta del lici |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Fresh-cut storage of fruit and fresh-cuts affects the behaviour of minimally processed Big Bang nectarines ( Prunus persica L. Batsch) during shelf life |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Split water application for a water supply reduction in Callistemon Citrinus pot plant |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Evaluation of quality attributes and consumer preference of fresh or imported mangoes in Italy |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Frigoconservazione ed edible coating per la conservazione post-raccolta dei frutti della pesca Settembrina |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Le pesche di Leonforte, tradizione e apprezzamento dei mercati |
Articolo in rivista |
Vai |
2018 |
Consumer acceptance and primary drivers of liking for small fruits |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Consumer preferences for fig fruit (Ficus carica L.) quality attributes and postharvest storage at low temperature by in-store survey and focus group |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Postharvest quality and sensory attributes of ‘Pesca di Bivona’ peaches (Prunus persica L.) during storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Consumer assessment on sensory attributes of fresh table grapes cv 'Italia' and 'Red Globe' after long cold storage treatment |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Postharvest application of sulphur dioxide fumigation to improve quality and storage ability of "red globe" grape cultivar during long cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Shelf-life and quality of fresh-cut peach Cv 'Ruby Rich' at different maturity stage |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Quality changes of tropical and subtropical fresh-cut fruits mix in modified atmosphere packaging |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Postharvest quality and sensory attributes of Ficus carica L |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Effects of rapid refrigeration and modified atmosphere packaging on litchi (Litchi chinensis Sonn.) fruit quality traits |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Effects of Zinc Foliar Nutrition on ‘Gala’ Apple (Malus Domestica Borkh) Fruit Quality |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
The effectiveness of Opuntia ficus-indica mucilage edible coating on postharvest maintenance of ‘Dottato’ fig (Ficus carica L.) fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Colture tropicali in clima mediterraneo, ecco il mango “made in Italy” |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Instrumental and sensory evaluation of seven apple (Malus domestica borkh.) cultivars under organic cultivation in Sicily |
Articolo in rivista |
Vai |
2017 |
Innovative techniques to reduce chilling injuries in mango (Mangifera Indica L.) trees under mediterranean climate |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
Influence of an evoked pleasant consumption context on consumers’ hedonic evaluation for minimally processed cactus pear (Opuntia ficus-indica) fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
The influence of Opuntia ficus-indica mucilage edible coating on the quality of ‘Hayward’ kiwifruit slices |
Articolo in rivista |
Vai |
2016 |
Nuove introduzioni varietali di mango in Sicilia: qualità chimico-fisica e sensoriale dei frutti |
Proceedings |
Vai |
2016 |
Effetto del trattamento con 1-meticiclopropene su frutti di mango (Mangifera indica L.) della cul ti var Kei tt, conservati a temperatura ambiente |
Proceedings |
Vai |
2016 |
Quality changes during postharvest life in white fleshed peach (Prunus Persica L. Batsch) fruits: Preliminary observations |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Prediction of Harvest Time in Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Fruit
Using the DA-Meter |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
The Influence of Fruit Ripening Stage at Harvest and Storage Temperature on ‘Bianca di Bivona’ White Flesh Peaches |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Fruit Ripening Evolution in Settembrina di Leonforte and Gialla
Tardiva di Leonforte Peach [Prunus persica (L.) Batsch] Ecotypes |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Effects of passive and active modified atmosphere packaging conditions on quality parameters of minimally processed table grapes during cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Variability of sensory profile and quality characteristics for ‘Pesca di Bivona’ and ‘Pesca di Leonforte’ peach (Prunus persica Batsch) fresh-cut slices during storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Il ficodindia, stato attuale e prospettive della coltura e dell’uso dei suoi frutti |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Effect of Passive Atmosphere and Chemical Treatment on Fresh Cut of White-Flesh Peach Cultivar ‘Settembrina di Bivona’ |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Nanoassemblies Based on Supramolecular Complexes of Nonionic Amphiphilic Cyclodextrin and Sorafenib as Effective Weapons to Kill Human HCC Cells |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Effects of modified atmosphere packaging on quality parameters of minimally processed table grapes during cold storage |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
POLLEN MORPHOLOGY AND REPRODUCTIVE PERFORMANCES IN OPUNTIA FICUS-INDICA (L.) MILL |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
The influence of harvest period and fruit ripeness at harvest on minimally processed cactus pears (Opuntia ficus-indica L. Mill.) stored under passive atmosphere |
Articolo in rivista |
Vai |
2015 |
Sensory Evaluation and Suitability for Fresh-Cut Produce of White Peach
[Prunus persica (L.) Batsch] ‘Settembrina di Bivona’ |
Articolo in rivista |
Vai |
2014 |
Attitudine alla frigo-conservazione di frutti di pesco (Prunus Persica L. Batsch) a polpa bianca |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Risposte qualitative alla lunga conservazione dell’ Uva Italia in post raccolta |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Evoluzione delle caratteristiche qualitative dell’uva da tavola (Vitis vinifera L.) in IV gamma nel post-raccolta |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Verifica dell'attività di promotore nutrizionale e di interruttore di dormienza di due regolatori di crescita in pesco |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Evoluzione della maturazione della “Pesca di Bivona” e risposta fisiologica della cv Agostina a differenti temperature di conservazione |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Effects of 1-methylcyclopropene on postharvest quality
of white- and yellow-flesh loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) fruit |
Articolo in rivista |
Vai |
2014 |
Effetto del grado di maturazione sui frutti di ficodindia (O. ficus-indica (L.) Miller) minimamente processati. |
Proceedings |
Vai |
2014 |
Manuale tecnico applicativo Progetto: “Innova Uva Mazzarone I.U.M. |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2014 |
Innovative tecniche nella produzione e nella termo conservazione delle uve da tavola in Sicilia |
Capitolo o Saggio |
Vai |
2014 |
Dry matter accumulation and seasonal partitioning in mature
Opuntia ficus-indica (L.) Mill. fruiting trees |
Articolo in rivista |
Vai |
2014 |
Effects of 1-Methylcyclopropene on post harvest quality of white flesh loquat (Eriobotrya japonica Lindl.) fruit. |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Effect of passive atmosphere and chemical treatment on fresh cut of white flesh peach cultivar Settembrina di Bivona |
Proceedings |
Vai |
2013 |
CO2 uptake of Opuntia ficus-indica (L.) Mill. whole trees and single cladodes, in relation to plant water status and cladode age |
Articolo in rivista |
Vai |
2013 |
The influence of fruit ripening stage at harvest and storage temperature on “Bianca di Bivona” white flesh peaches |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Fruit ripening evolution in ‘Settembrina di Leonforte’ and ‘Tardiva di Leonforte’ peach (Prunus persica L. Batsch) ecotypes. |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Prediction of harvest time in peach (Prunus persica L. Batsch) fruit using the DA-meter |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Indagine sulle pesche di IV gamma della cv Settembrina di Bivona sottoposta a diversi trattamenti antiossidanti |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Conservazione post-raccolta e analisi sensoriale della pesca di Bivona |
Proceedings |
Vai |
2013 |
Evoluzione delle caratteristiche qualitative dei frutti di pesco lungo la filiera con l'ausilio del DA-Meter |
Abstract in rivista |
Vai |
2013 |
Sensory quality and suitability for conservation of fresh-cut peach (cv Settembrina of Bivona) |
Proceedings |
Vai |
2012 |
OTTIMIZZAZIONE DEL GRADO DI MATURAZIONE E DELLA
FRIGOCONSERVAZIONE DEI FRUTTI DELLA CULTIVAR DI PESCO BIANCA DI BIVONA |
Proceedings |
Vai |
2012 |
QUALITÀ SENSORIALE E IDONEITÀ ALLA CONSERVAZIONE DELLA PESCA CV SETTEMBRINA DI BIVONA |
Proceedings |
Vai |
2012 |
FROM FLESH TO JUICE, ONE FRUIT’S EXTRAORDINARY QUALITIES |
Articolo in rivista |
Vai |
2012 |
Atti del X Convegno AISSA
La valorizzazione del territorio agrario e il
controllo del degrado del suolo |
Curatela |
Vai |
2012 |
L’AMPIA VALENZA ECOLOGICA DELLA CV CERASUOLA DI Olea europaea L.E LO STANDARD QUALITATIVO DEL SUO OLIO EXTRAVERGINE |
Proceedings |
Vai |
2011 |
Evoluzione delle caratteristiche qualitative dei frutti di pesco lungo la filiera con l’ausilio del DA-Meter. |
Proceedings |
Vai |
2011 |
COME MASSIMIZZARE LA QUALITÀ DELL’OLIO DI CERASUOLA |
Articolo in rivista |
Vai |
2011 |
Utilizzo del DA-Meter nella valutazione qualitativa dei frutti di pesco in Sicilia |
Proceedings |
Vai |
2011 |
Evoluzione della maturazione dei frutti di pesco Settembrina di leonforte e Tardiva di Leonforte. |
Proceedings |
Vai |
2010 |
THE BOTANICAL GARDEN OF MEDITERRANEAN SPECIES OF AGRIGENTO WITH REFERENCE
TO THE SUSTAINABLE DEVELOPMENT |
Articolo in rivista |
Vai |
2007 |
THE “BIOTECHNICAL” ROLE OF SALSOLA AGRIGENTINA GUSS. IN THE ENVIRONMENT PLANNING AS A CONSERVATION STRATEGY |
Proceedings |
Vai |
2006 |
IL POTENZIALE FITOALIMURGICO DI INTERESSE ORTICOLO DELLA FLORA SICULA: Osservazioni sull’autoecologia di alcune specie eduli appartenenti alle famiglie delle Liliaceae, Brassicaceae, Orchidaceae e Boraginaceae. |
Altro |
Vai |